Друзі мої, хочу запропонувати вашій увазі найпростіший рецепт імбирних пряників з усіх, які я коли-небудь використовувала. Але незважаючи на це, пряники виходять смачними і довго залишаються м’якими. Зверху начебто скоринки виходить, а всередині м’яко.

Я використовую алкалізованное какао в цьому рецепті, воно теж натуральне, але більш насичене за кольором і має яскравіше виражений смак. Якщо такого какао немає, то можна використовувати світле, але хорошої якості. Якщо візьмете тільки білий цукор, то слід додати дві чайні ложки какао.

треба сказати, що якщо святкові пряники готувати разом з дітьми, то цей процес мимоволі перетворюється в справжнє диво, наповнене якоюсь особливою магією.

Інгредієнти

для тесту

  • борошно — 270 г
  • масло вершкове— 100 г
  • цукор (білий) — 50 г
  • цукор (коричневий) — 50 г
  • какао (алкалізованное) — 1 ч. Ложка (без верху)
  • яйце — 1 шт.
  • сода — 0,5 ч. Ложки
  • кориця — 1 ч. Ложка
  • імбир-0,5 ч. Ложки
  • мускатний горіх-щіпка
  • кленовий сироп — можна мед) – 2 ст. Ложки

для глазурі

  • яєчний білок-1 шт.
  • цукрова пудра — приблизно 150 г
  • сік лимона-1 ч. Ложка

Приготування

Час приготування: 45 хвилин плюс час на охолодження тіста.

Масло вершкове кімнатної температури змішати віночком з цукром (двома видами) і какао. Додати яйце і ще раз ретельно збити (досить виделкою).

Кленовий сироп (або мед) підігріти протягом 20 секунд на повній потужності в мікрохвильовій печі і додати в масу, перемішати.

Просіяти борошно з содою, додати до неї корицю, імбир і мускатний горіх, перемішати. Додати в три заходи борошняну суміш в масляну, кожен раз добре перемішуючи.

Потім замісити тісто приблизно дві-три хвилини, воно повинно вийти м’яким і податливим, дуже приємним на дотик і не липнути до рук. Якщо буде липнути, потрібно додати борошна, але зовсім небагато. Не треба тісто забивати борошном, щоб воно стало щільним.

З даної кількості інгредієнтів виходить 560 г тіста. Якщо хочете багато пряників, просто подвійте норму.

Тісто загорнути в харчову плівку і відправити на 2 години, а можна і на ніч в холодильник.

Потім тісто дістати з холодильника, дати трохи зігрітися і розкачати, товщину вибирайте за бажанням, але занадто товсте робити не раджу. Розгортати і вирізати найкраще відразу на силіконовому килимку, який потім перенести на деко, щоб не пошкодити фігурки. Але якщо немає килимка, то можна і переносити акуратно на застелений пергаментом деко.

Вирізати з тіста можна будь-які новорічні фігурки: ялинки, зірочки, сніжинки, будиночки, чоловічків. Випікати пряники в попередньо розігрітій до + 180 градусів духовці приблизно 7-10 хвилин (час залежить від товщини печива). Готове печиво зняти з килимка і повністю остудити.

Для того щоб прикрасити печиво, треба приготувати глазур. Для цього розтерти білок з цукровою пудрою і додати сік лимона.

Спочатку на печеньках потрібно намалювати контур, якщо плануєте заливати повністю, щоб глазур не розтікалася. Контур малюють густішою глазур’ю, заливають рідшою, щоб рівномірно розтікалася.

святкові пряники готові! приготувавши такі пряники, ви отримаєте не тільки смачні ласощі, а й заряд позитиву і святкового настрою!!!не лінуйтеся, подаруйте близьким смачне свято!пробуйте і насолоджуйтеся!!!