При правильному зберіганні часник може не псуватися більше року, проте рядовий городник рідко може створити для свого врожаю такий відповідний мікроклімат. Розглянемо 4 варіанти зберігання часнику, доступні кожному. Хоча б кілька з них вам повинні підійти.
Зберігання цілих цибулин до наступного року
Висушені чисті обрізані головки часнику можна зберегти до наступного року, за умови, що вони будуть перебувати в темному сухому місці при температурі 16-18 °с. Їх необхідно скласти в плетений кошик, сітчастий мішечок або в паперовий пакет.
Поліетиленова тара не підходить. У ній через застій повітря і конденсату часник швидко згниє. На тривале зберігання можна укладати тільки цілі тверді головки. М’які і тим більше відокремлені зубки пропадуть за пару тижнів.
Зберігання очищених зубків
Очищені від лушпиння зубки часнику можна зберігати в закритому контейнері в холодильнику до 3 тижнів.
Якщо не встигнути їх використовувати, то вони проростуть. Смак пророщеного часнику змінюється, але є його все одно можна.
Зберігання замороженим в пакеті
Очищений часник можна подрібнити, і потім скласти в пакет із застібкою.
Отримані брикети заморожуються. Надалі потрібно буде відламувати від нього скільки потрібно. Такий подрібнений заморожений часник може зберігатися 1 рік. Він повністю зберігає свій аромат, єдиний недолік тільки в тому, що він стає м’яким після розморожування.
Вид після 1 року зберігання:
Також подрібнений часник можна розкласти по формах для льоду, і залити рослинним маслом.
Потім він заморожується, і кубики перекладаються в пакет. Надалі їх можна кидати в різні страви при готуванні. Заморожений в маслі часник зберігається 4 місяці. Його вигляд після 4-х місяців: