Нарешті, я займуся приготуванням іспанського десерту з заварного тіста під назвою чуррос. А всього-то потрібно було придбати кулінарний мішок, старий, на жаль, прослужить недовго.

Чесно скажу, чуррос – це дуже смачний десерт. Крім того, для його приготування не потрібні дорогі інгредієнти, та й часу на все йде не так вже й багато. Тут не потрібно вимірювати температуру тіста або масла, крім лопатки, двох каструль і кулінарного мішка з насадкою, більше нічого не потрібно.

Інгредієнти

  • 2 яйця;
  • 70 г вершкового масла;
  • 150 г борошна;
  • 80 г цукру;
  • 130 мл води;
  • масло для смаження.

1. Розчиняємо у воді вершкове масло з цукром.

Доводимо до кипіння, постійно помішуючи.

2. Вимикаємо вогонь, додаємо борошно, гарненько перемішуємо масу.

3. Даємо тесту трохи охолонути.

4. По черзі додаємо яйця.

Ретельно вимішуємо до однорідної консистенції.

5. Розміщуємо тісто в кулінарний мішок і видавлюємо тісто в каструлю з розігрітим маслом.

Смажимо до золотистого відтінку. Викладаємо чуррос на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.

6. Посипаємо цукром або цукровою пудрою.

Смачне частування готове.